NOSUCH Creative Agency
,

MICROSOFT SECURITY CONTENT

Concept | Visuele stijl | Content serie
Klant sinds 2003

EEN CONTENT SERIE VOOR NIET ICT’ERS

Microsoft Security wil de bekendheid van Security en het belang daarvan vergroten. Hierbij richten we ons een bredere doelgroep: juist niet de IT functies. Want veilig online werken is belangrijker dan ooit. Voor iedereen. Maar hoe handhaaf je als vaardige professional in een wereld die steeds digitaler wordt? En hoe kun je als organisatie succesvol een digitale transformatie doorstaan? Allemaal belangrijke en grote vraagstukken, maar waar moet je beginnen?

De nieuwe content serie van Microsoft Security biedt hiervoor de uitkomst. Speciaal voor de niet-ICT professionals van Nederland, geeft Microsoft dé kennis-boost die zij nodig hebben om veilig en succesvol te kunnen zijn in een snel digitaliserende wereld. De serie bestaat uit blogs, webinars en een podcast. Aan NOSUCH de taak om het concept te bedenken en een visuele herkenbare stijl.

IEDEREEN IS ICT’ER

Hoe interesseren we niet-ICT professionals voor een content serie over Cyber Security? Want ze zijn met hele andere zaken bezig dan ICT. Cyber Security is vaak té complex, ontastbaar en alleen maar voor de echte pro’s weggelegd. Dit zorgt ervoor dat ze snel denken ‘dit is niet voor mij’. Het concept ‘Iedereen is ICT’er’ doorbreekt die barrière en benadrukt dat in welke sector of functie je ook werkt, dat ICT óók voor jou is. Dit hebben we vertaald naar een visueel beeld met vier avatars als basiselement. Daarvoor hebben we fotografie gebruikt waarin verschillende beroepen en sectoren te zien zijn die digital devices gebruiken. Niet direct beroepen waarvan je denkt dat ze zich bezig houden met ICT, maar dat is precies de bedoeling.

microsoft security case images2
BEKIJK DE MICROSOFT PULSE PAGINA

#SECURITYLIFEHACKS

microsoft security case linkedin
microsoft security case linkedin2
microsoft security case linkedin3

Het uitgangspunt voor de contentserie was laagdrempelig en behapbaar. Dat hebben we teruggebracht in de visuele stijl en de keuze voor fotografie. Als uitbreiding van het concept hebben we een extra element toegevoegd: #SecurityLifeHacks. Als rode draad door de content serie kun je verschillende hacks ontdekken die gelijk toepasbaar zijn voor iedereen. Uiteindelijk is deze # ingezet voor een bredere communicatie vanuit Microsoft Security NL. Bij verschillende events en communicatie over Security zie je deze # terugkomen.

UITWERKING MIDDELEN

Voor de Pulse pagina van Microsoft, waar je de content serie kunt vinden, hebben we verschillende ontwerpen gemaakt met kleine variaties. Een ontwerp voor de banner en diverse tegels. Daarnaast verschillende banners voor mailings en het YouTube & Spotify kanaal. Voor de webinars hebben we een studiowand ontworpen. Kortom een herkenbare content serie die met veel enthousiasme is omarmt!

microsoft security case images6
PULSE TEGELS
microsoft security case tegels
microsoft security case tegels2
microsoft security case tegels3
microsoft security case images8
Copyright Nosuch © 2021
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram