NOSUCH Creative Agency

Shell Branding Berlage Office

CONCEPT & DESIGN KANTOOR
Klant sinds 2008

DUURZAAM SHELL KANTOOR IN BERLAGE GEBOUW

Voor het door Shell nieuw gehuurde kantoorpand in Den Haag is NOSUCH gevraagd het interieur vorm te geven. Als inspiratie gebruikten wij technische tekeningen gemaakt door de architect van het gebouw: HP Berlage. Ze tonen parket-, wandtegel- en glas-in-loodontwerpen voor het gebouw. Wij vertaalden de natuurgerichte ornamenten in bruikbare dynamische patronen. Het resultaat is een geslaagde combinatie van het erfgoed van het gebouw en het merk Shell.

ENERGIETRANSITIE IN BEELD EN TEKST

De uitdaging was om de enorme hoeveelheden aan beeldmateriaal en content samen te brengen in een consistent en samenhangend concept, én dat het indrukwekkende gebouw complimenteert. Tijdens de eerste conceptpresentatie aan een divers klantcomité ontvingen we de eerste positieve geluiden op het gekozen concept: ‘I love it!’. Na verdere ontwikkelingen werd het concept goedgekeurd binnen de toch enigszins strikte Shell Guidelines. De kenmerkende patronen van Berlage werden omgevormd naar passende patronen binnen de richtlijnen van Shell en zorgden voor de verbinding tussen het gebouw en de energie transitie in beeld en tekst.
berlage moodboard

HET BERLAGE PATROON

berlage patroon

VAN DESIGN TOT PRINT

De doorvertaling van het concept naar alle wanden startte met het inzichtelijk maken van alle content. Per verdieping werd gekeken wat geschikte beelden zijn i.c.m. copy. Beelden werden kwalitatief verbeterd om voldoende scherp te zijn voor de grote wanden. Na een final akkoord van klant en Brand is er intensief contact geweest met de printleverancier om de designs te leveren voor printproductie.
berlage wanden
“It was a pleasure to collaborate with NOSUCH. They have offered out of the box solutions and created beautiful work for this project.”
- Shell International B.V.
Copyright Nosuch © 2021
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram