• Doelgroep: Creatief NoSuch

Op een prachtige locatie aan de oever met een mooi uitzicht over Gamla Stan, de oude stad Stockholm, ligt het fotografie museum Fotografiska. Het is zeer zeker een bezoekje waard als je van fotografie houdt!

In het Fotografiska kun je wisselende tentoonstellingen van hedendaagse fotografie bekijken en vanuit het restaurant op de bovenste verdieping genieten van een panoramisch uitzicht op de stad. Het fotografiemuseum, ondergebracht in een gerenoveerd jugendstilgebouw, opende in 2010 haar deuren en biedt een platform voor internationaal bekende fotografen die hier hun werk kunnen tentoonstellen. In de galerieën van het museum worden nu 3 grote exposities gehouden:

We Have a dream

Momenteel is er een tentoonstelling, genaamd ‘We Have a dream’, een selectie van 114 prachtige portretten van mensen met inpirerende verhalen. Allen volgden zij hun droom na.  Van de Dalai lama tot Zara Larsson. ‘We Have A Dream’ is het verhaal van heiligen of superhelden in beeld gebracht door fotograaf Albert Wiking. Deze indrukwekkende collectie is vervolgens samengesteld door 2 vrienden die een visie deelden over het verzamelen van stemmen die kunnen inspireren en hoop geven. Het begon allemaal met een simpele camera en een hotmail adres… Deel je eigen droom: www.dreamcatch.se.

Diesel advertisements 1991–2001

Finally It All Makes Sense
18 november, 2016 — 5 februari, 2017

De tentoonstelling Finally It All Makes Sense toont de wereldberoemde en controversiële reclamecampagnes van Diesel met foto’s van een aantal van ’s werelds beste modefotografen. Hoe Jocke Jonasson en Johan Lindeberg de gevoelige reclamewereld op zijn kop hebben gezet..

Charlotte Gyllenhammar

Charlotte Gyllenhammar is een Zweedse kunstenares in haar eigen universum. Een die de wereld sinds 1993 heeft gefascineerd, toen ze in Stockholm een reusachtige eik ophing. Ze is nu te bekijken in Fotografiska, met een hele mooie selectie van haar werk; zowel foto’s, beeldhouwkunst als videoprojecties, een overzichtstentoonstelling van Charlotte Gyllenhammar met als titel ‘Night’.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.