Shell | ‘Het Meisje met de Parel’

Websites & Interactive media

Opdrachtgever

Shell

Opdracht

Ontwikkel een concept voor een presentatiewand én touchscreen die tesamen het verhaal vertellen over de samenwerking tussen Shell en het Mauritshuis Museum en de totstandkoming van het graffiti-kunstwerk van “Het meisje met de parel”.

Uitwerking

De sfeer van het Mauritshuis wilde we vangen in het design van de wand. We hebben de touch-screen volledig geïntegreerd, voorzien van een authentieke lijst dat dezelfde afmetingen heeft als het originele schilderij uit het museum.

Op het interactieve touchscreen is in een time-lapse de totstandkoming van het graffiti-kunstwerk van het meisje met de parel, gemaakt door kunstenaar Michel Alders, te zien. Daarnaast is een film te bekijken die de heropening van het Mauritshuis laat zien en kan de bijzondere samenwerking tussen Shell en het Mauritshuis gelezen worden.

Naast het concept, het design van de wand en het interactieve design van het touchscreen heeft NoSuchCompany ook zorg gedragen voor de productie van beiden. De presentatiewand heeft een tour gemaakt langs alle Shell kantoren in Nederland.

Fantastisch ontwerp! De presentatiewand was echt een eyecatcher. Het trok de aandacht van vele passanten. Het eindresultaat is uitmuntend.
Lena Unitli, ER Advisor – Production Centre Of Excellence