Allianz Direct Klantcase

Allianz Direct Interne Merkactivaties

Het jonge merk Allianz Direct staat met haar online DNA voor een compleet nieuwe mindset en werkwijze. Om medewerkers hieraan te verbinden en betrokken te houden lanceerden we in Nederland, Duitsland, Italië en Spanje de So Now Challenge. Een verzameling van leuke en leerzame challenges waaraan de values van het merk ten grondslag liggen. Met de So Now Challenge komen medewerkers via fun en play in aanraking met het “nieuwe” merk en kunnen ze per challenge leuke prijzen verdienen.

We trapten af met de Allianz Direct Easter Challenge. Vanuit huis gingen medewerkers in Nederland en Duitsland aan de slag om een leuke Paasprijs te verdienen zodat ze met een glimlach het weekend in gaan.

Olympische Spelen

Omdat Allianz sponsor is van de Olympische Spelen stond deze So Now Challenge in het teken van sport. Met als doel jonge sporthelden te supporten en het Jeugdfonds Sport & Cultuur te sponsoren. De medewerkers werden uitgedaagd om tijdens diverse challenges zelf geld in te zamelen voor dit fonds. Om medewerkers te enthousiasmeren hebben we een folder, posters, koffiedisplays en carrousels ontworpen.

Het interne communicatiekanaal Slack is de thuisbasis voor de challenges. Hier wordt elk kwartaal een challenge gedeeld met de medewerkers en moeten ze hun oplossing insturen. In elke challenge staat een merkwaarde centraal en moeten medewerkers in de day challenge puzzels oplossen, foto’s maken, ideeën pitchen etc.

Online Challenges