Axians Zorg GGZ campagne

Microsoft Viva: Betrokken personeel in een digitaal tijdperk

In het tijdperk van hybride werken vindt er een verschuiving plaats van offline naar online werken. En dat heeft invloed op de werknemerservaring. HR managers staan voor verschillende uitdagingen. Hoe houd je je personeel betrokken, tevreden en productief? Hoe geef je ze de mogelijkheid om te groeien? En hoe geef je sturing op basis van data en inzichten? Microsoft Viva helpt deze vragen te beantwoorden. De vraag van Microsoft aan NOSUCH: bedenk een campagne om dit platform bij HR managers te introduceren.

Microsoft Viva is een volledig geïntegreerd platform waar tools, inzichten en communicatie samenkomen om de productiviteit en het welzijn van werknemers te verbeteren. Microsoft vroeg NOSUCH om dit nieuwe platform te promoten onder HR-managers en deze te converteren tot engaged leads. De doelgroep moest hiervoor eerst bereikt worden, waarna we door middel van relevante content de doelgroep verder hebben geïnformeerd over de voordelen van Microsoft Viva. Hierna boden we nog meer relevante content, maar dit keer in ruil voor een e-mail adres: van onbekende naar lead!

Van Touch, naar Tell tot Sell

Om de doelgroep HR managers op het juiste moment met de juiste boodschap te bereiken, hebben we vooraf de campagnestrategie bepaald.  Afhankelijk van het doel, werken we bij een uitgebreide campagne binnen meerdere fases van de marketing funnel. 

Met deze campagne wilden we de nog onbekende doelgroep door de complete funnel leiden; van Touch, naar Tell tot aan Sell. Op deze manier introduceren we Microsoft Viva (Touch), waarna we de doelgroep meer over het product vertellen (Tell) om ze uiteindelijk te overtuigen tot actie (sell). Iedere fase van een campagne heeft een eigen doel en leidt de doelgroep verder door de customer journey. 

Touch

In de Touch-fase hebben we gebruik gemaakt van online display banners. Veel HR managers zijn zich nog onvoldoende bewust van de uitdagingen die hybride werken met zich meebrengt. Laat staan de mogelijke oplossingen die er zijn. De geanimeerde display banners werden getoond op websites waarop de doelgroep aanwezig is. Door in de banners de uitdagingen te benoemen waar HR managers tegenaan kunnen lopen creëerden we herkenning.

Tell

In de tell fase is de doelgroep op zoek naar informatie. Wat is de beste oplossing voor mijn uitdaging? En wat levert dat op? Content speelt in deze fase vaak een belangrijke rol. We schreven verschillende artikelen over hoe je als HR manager je personeel betrokken houdt in het tijdperk van hybride werken. Die artikelen werden geplaatst op de landingspagina die voor de campagne is gecreëerd. Ook werden ze uitgelicht op geselecteerde online platforms waar HR managers zich informeren. De artikelen zijn onder andere op Business Insider geplaatst, Microsoft’s samenwerkingspartner. De HR contacten die al in de Microsoft database bekend waren, ontvingen deze content via een mailing. 

Sell

Nu we doelgroep bewust hadden gemaakt van hun uitdagingen en oplossingsrichtingen hadden geboden, verwezen we ze via onze landingspagina en een traffic campagne op Business Insider naar e-books en whitepapers over het gebruik van Microsoft Viva. Deze content ontvingen ze niet zomaar: hiervoor vroegen we een emailadres. 

Wanneer de doelgroep een emailadres achterliet, ontvingen ze de gated content met waardevolle tips, inzichten, strategieën en vervolgstappen. Deze leads werden toegevoegd aan de database, zodat ze voortaan op de hoogte blijven van de laatste updates en relevante content over Microsoft Viva. 

Meer registraties, meer leads

Na een campagneperiode van 8 weken hebben we een groei van 115% content downloads gerealiseerd. Daarvan is 30% een match met de beoogde doelgroep voor deze campagne. Een mooie groei in relevante leads voor Microsoft Viva!

Samen impact maken

Al vanaf 2003 werkt NOSUCH samen met Microsoft aan diverse (creatieve) marketing-en communicatie projecten. Bij projecten als deze slaan NOSUCH On-Site en NOSUCH Agency de handen ineen.

On-Site in de lead

In deze samenwerking verzorgde NOSUCH On-Site de campagne-en projectmanagement binnen het Microsoft team. De On-Site campagnemanager was gedurende het hele project in de lead en diende als schakel tussen de verschillende teams en marketingactiviteiten. De strategische lijnen uitzetten, de content en resultaten van externe partijen beoordelen, en het Microsoft team adviseren over de beste campagne strategieën en acties: het valt allemaal binnen de scope van ons On-Site team. En dat binnen de gestelde deadlines en budgetten! 

Teamwork met NOSUCH Agency

Voor het creatieve campagneconcept en de visuele vormgeving werkte het On-Site team samen met NOSUCH Agency. Bij dit project waren diverse professionals betrokken, waaronder de animation designers en online marketeer van het activatie team. Zij verzorgden de benodigde campagnemiddelen en zorgden ervoor dat de online campagne werd ingericht, gemonitord en geoptimaliseerd. Gedurende de campagne werden de optimalisatiekansen besproken met de On-Site campagnemanager, om samen te bepalen hoe het beschikbare budget optimaal kon worden ingezet.