Sourcing

Na 4 jaar werkzaam te zijn bij NoSuch, als projectmanager, bood de mogelijkheid zich aan om bij een klant op locatie aan het werk te gaan. Vanuit de samenwerking die NoSuch is gestart met de Canon Business Services, versterk ik momenteel Canon-studio die is gevestigd in de Rabobank te Utrecht. Als studio coördinator is het de schone taak aan mij om de studio (verder) te professionaliseren, processen in te voeren met als uiteindelijke doel de kwaliteit van de studio te verhogen met een hogere klanttevredenheid en omzet als resultaat.

 

Canon Studio Rabobank

De Canon Studio Rabobank is gevestigd in het Rabobank hoofdkantoor te Utrecht. De Rabobank heeft daarnaast nog 141 lokale banken gevestigd door het hele land. Rabobank heeft een Communicatieshop ontwikkeld waarmee alle medewerkers van deze banken zelf gemakkelijk communicatiemiddelen kunnen samenstellen in de huisstijl en in lijn met eventuele lopende campagnes van de Rabobank.

Omdat niet alle communicatievraagstukken te beantwoorden zijn vanuit de Communicatieshop, ondersteunt Canon bij vraagstukken en opdrachten die om maatwerk vragen. Denk hierbij aan de opmaak van badges, advertenties, brochures en infographics, tot de productie van websites, animaties en video’s.

De studio houdt zich enkel en alleen bezig met aanvragen vanuit de Rabobank. Het voordeel hiervan is dat elke designer de regels omtrent de huisstijl van de Rabobank van voor naar achter kent en kan toepassen. Doordat de studio in het hoofdkantoor is gevestigd, lopen de werknemers gemakkelijk even langs voor overleg en hulp bij hun vraagstukken.

 

Studio coördinator

Als studio coördinator ben je het gezicht en aanspreekpunt van de studio. Alle aanvragen verlopen via mij, projecten worden ingepland en klanten ontvangen van mij bericht over de opvolging van hun opdracht. In deze functie ben ik voor 40% met plannen bezig, voor 25% met projectmanagement, 20% accountmanagement en 15% met coaching van het team. Mijn ervaring als projectmanager bij NoSuchCompany kan één-op-één worden ingezet in deze functie.

 

Voordeel sourcing

NoSuchCompany en Canon hebben beide inmiddels 15 jaar ervaring met het opzetten van communicatie- en design studio’s. Met deze ervaring kunnen we professioneel personeel leveren die deze kennis en ervaring kunnen toepassen op elke gewenste locatie van de klant.

Met mijn kennis als projectmanager weet ik als geen ander dat kwaliteit, budget en planning de drie belangrijkste factoren zijn binnen een aanvraag/project. Als studio coördinator bewaak ik te allen tijde deze factoren. Hierdoor kunnen designers zich volledig richten op het vormgeven. Met de invoering van diverse processen, is de kwaliteit van het werk en onze samenwerking met de klant verbeterd. De samenwerking met klanten verloopt volgens een zelfde proces, ongeacht aan welke designer de klant wordt gekoppeld, waardoor de klant weet waar hij aan toe is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *