Werken bij Microsoft via NOSUCH

Demi vertelt hoe dat is!

Vol energie staat ons On-Site team klaar om bedrijven tijdelijk of permanent te ondersteunen bij marketing- en communicatie werkzaamheden. Super fijn om als organisatie waardevolle medewerkers met veel kennis en ervaring in te kunnen schakelen, maar hoe is dit als medewerker? Wij vroegen het aan Demi (24 jaar), die als Marketing Communicatie Campagnemanager via NOSUCH bij Microsoft werkt!

Afgelopen november gestart op on-site, maar daar ging nog een verhaal aan vooraf hé?
“Ja dat klopt. Ik heb eerst Communicatie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en vlak daarna ben ik in contact gekomen met Teus. Die heeft mij in 2018 een functie aangeboden als Projectmanager bij NOSUCH, dit heb ik met beide handen aangepakt en heb ik voor allerlei mooie klanten mogen werken. Dit was mijn eerste fulltime baan, waarbij ik mezelf enorm snel kon ontwikkelen. Het werk en het team van NOSUCH waren heel leuk! Maar aangezien ik vrij jong was, kriebelde het nog een beetje om een Master te gaan doen.”

“En toen kwam corona..”
“Toen kwam Covid-19 om de hoek zetten en kwamen we natuurlijk volledig thuis te zitten. Dat vond ik lastig, want ik ben een echt ‘mensen-mens’ en ik heb graag mensen om mij heen. Je had ook niet zoveel sociale activiteiten, dus toen dacht ik na twee jaar fulltime bij NOSUCH ‘dit is hét moment om een Master Marketingmanagement te doen’.”

Daarna terug op het oude honk, maar dan net even anders?  
“Na mijn Master kwam ik weer in contact met Teus en Nikki voor de functie Marketing Communicatie Campagnemanager bij Microsoft. Ik werkte voorheen als Projectmanager ook al op Microsoft, dus ik was bekend met de klant en de mensen. Het gesprek was zo leuk, dat ik daarna gelijk zin had om aan de slag te gaan.”

Wat voor toffe projecten mag je oppakken bij Microsoft?
“Momenteel ben ik met twee verschillende projecten bezig, allebei voor de partners van Microsoft. Het ene project is het organiseren van evenementen. Dit is vanaf nu ook allemaal weer fysiek; dus dat maakt het extra leuk, voor mij én Microsoft. Het andere project gaat over het rekruteren voor de partners van Microsoft, omdat ze daar een talent-gap ervaren. Dus daarbij werk ik ook weer samen met een recruitment agency en NOSUCH agency.”

Zijn die projecten dan tijdelijk?
“Aan sommige projecten zit natuurlijk een einddatum, maar het leuke is dat er altijd weer een leuk project voor in de plaats komt waar ik dan mee aan de slag kan. NOSUCH streeft er ook naar om samen te kijken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zodat je altijd lekker op je plek zit. Ik vind dat ze mij daarin heel goed begeleiden. Als ik aangeef dat ik ergens tegenaan loop, of ik ergens moeite mee heb, dan wordt daar ook echt naar gekeken vanuit NOSUCH. Dat is heel fijn. En bij de klant krijg je alle ruimte om dingen voor te stellen en gewoon gas te geven!”

En hoe zit dat dan met de verschillende kantoren, bedrijfsculturen en werktijden?
“Ik ben elke maandag bij NOSUCH op kantoor en elke donderdag bij Microsoft. Daaromheen is het super flexibel en kan ik zelf kijken hoe het uitkomt. Bij Microsoft kijken ze echt naar de output. Natuurlijk moet je aan verwachtingen voldoen, maar je hebt wel de vrijheid om bijvoorbeeld je tijd flexibeler in te delen. Dat werkt voor mij heel prettig.”

En wat maakt on-site werken voor jou zo leuk?
“Allereerst het sociale aspect. De mensen waarmee ik op dit moment samenwerk vanuit Microsoft en NOSUCH zijn hele fijne mensen. Je hebt eigenlijk twee teams, waar je megaveel ervaring en inspiratie uit kunt halen. Daarbij heb ik ook veel aan Nikki, omdat zij bij dezelfde klant aan het werk is. Ik ben op beide plekken met open armen ontvangen. Bij Microsoft ben je ook echt onderdeel van het team, dus dat is heel erg fijn.”

“Daarnaast merk je dat ze bij Microsoft echt dankbaar zijn en dat spreken ze ook regelmatig uit. Ik denk dat dit ook echt past bij de bedrijfscultuur. Ze zijn heel druk en met allerlei belangrijke dingen bezig, maar daardoor komen ze soms niet toe aan bepaalde projecten of werkzaamheden die ook waardevol zijn. Binnen mijn functie is het belangrijk om de verbindende factor te zijn; door de juiste mensen bij elkaar te zetten, zaken op gang te brengen en de juiste adviezen te geven. Hierdoor blijven ideeën niet alleen maar ideeën, maar worden ze ook echt uitgevoerd.

Een van de stakeholders zei afgelopen vrijdag nog:
"Als ik jou niet had, waren we nog lang niet geweest waar we nu zijn."

Je kunt dus echt het verschil maken?
“Jazeker! Als je een proactieve houding hebt en je niet bang bent om mensen aan te spreken, kan je heel snel mooie dingen realiseren. Natuurlijk is dat in het begin even inkomen, maar ik merk dat iedereen juist erg behulpzaam is en graag tijd voor je maakt.”

Zou jij ook het verschil willen maken bij Microsoft of één van onze andere klanten via NOSUCH? Bekijk dan snel onze vacatures & kom gezellig langs voor een bak koffie!